Paukkuvia pakkasia piilossa

Koti ❤

Tähän mennessä tammikuu on ollut erittäin talvinen. Vuoropäivinä on hurjia pakkaslukemia ja vielä hurjempia lumimääriä. Lähimmällä säähavannointi asemalla Utissa on mitattu lumen määräksi yli 60 cm. Meillä ei taida kukaan olla erityisemmin talvi-ihminen. Mielummin käperrymme sisälle takan äärelle kuin lähtisimme pihalle palelemaan. Ulos mennään sen verran kuin Hani-hauva paleltumatta pystyy olemaan ja minkä lumitöiden tekeminen vaatii.

Lumikone aamulenkillä

Tammikuussa on kuitenkin tärkeitäkin Farmi-hommia. Pitää suunnitella tulevaa kasvukautta. Tänä vuonna osallistun omavaraisbloggaajien yhteispostaukseen ja sen ensimmäisestä osasta voi lukea tarkemmin ensi kauden suunnitelmista. Yhteispostauksen päivämäärä on 4.2.

Siemeninventaario on myös jo suoritettu. Harmittaa ihan miten hyvin viime vuodelta on siemeniä säästynyt. Kevään parhaita puolia on kotiin saapuvat kasvikatalogit. Niihin voi uppoutu tunneiksi ja suunnitella ja haaveilla mitä ostaisi ja mihin päin pihaa sen sijoittaisi. Nyt valitettavasti lähes kaikkia siemeniä on. Oikeastaan tilattavaksi jäi vain muutamia lajikkeita tomaatteja ja paprikoita sekä herneet. Istukassipulit ja siemenperunat saa Isäntä tuoda Hankkijalta tänä vuonna. Lisäksi olen ilmoittautunut siemenkiertokirjeeseen, jossa kirjekuori kiertää viljelijältä toiselle ja jokainen ottaa sieltä haluamansa siemenet ja laittaa muita siemeniä tilalle. Maltan tuskin odottaa, että se kolahtaa postilaatikosta. Siemenkirjeen järjestää ihana Maatiaiskananen.

Vanha kenkälaatikko toimittaa aarrearkun virkaa. Sinne on säilötty kasviensiemeniä ja taimikasvatustarvikkeita

Sisähommiin on kuulunut myös #muovitonarkihaaste. Voihan tuska millaisia määriä meillä kuluu muoviin pakattuja elintarvikkeita. Tytöillä oli synttärit ja niihin leipoessa tuli etenkin maitotuotteiden pakkauksia runsaasti. Tyypillisin roska oli tuorejuustopakkaus ja pahviset kermatetrat. Voin jo valmiiksi kuvitella miten haastavaa helmikuusta tulee kun muovin määrää pitää pystyä vähentämään. Äkkiseltään arvioiden meillä tulee tilavuudeltaan eniten pakkausmuovia, sitten kartonkia ja vasta kolmantena sekajätettä. Lisäksi kierrätämme erikseen biojätteen, paperin, metallin, lasin, kankaat, palutettavat pullot sekä paristot. Kun viimeinen vaippapöksy lakkaa tarvitsemasta vaippoja, vähenee sekäjätteen määrä todella vähiin. #muovitonarkihaasteen parasta puoli on jätteen määrän ja laadun tiedostaminen.

Lastensynttärijuhliin keksitty kierrätysvinkki: Kauppaan unohtuneen kertsipöytäliinan voi korvata remontista jäljelle jääneellä tapetilla. Tapetti rullautuu hienosti päistään pöydän reunojen ympärille ja pysyy siksi hyvin paikoillaan.

Talvi on hyvää aikaa miettiä omia elintapojaan. Moni vastaanottaa uuden vuoden aloittamalla kunto- tai laihdutuskuurin. Meillä on ekologisempi elämä -kuuri. Olen käynyt läpi arkeamme ja etsinyt pieniä kohteita, joita parantamalla elämme parempaa elämää niin itsemme kuin ympäristön kannalta. Näistä pienistä muutoksista vielä lisää kunhan käyn kameran kanssa pyörimässä pitkin taloamme.

Lopuksi vielä kaikille talvesta kärsiville lohduksi, että kyllä se kevät sieltä tulee. Jossei sitä muualta huomaa, niin kannattaa käydä kanalassa. Siellä on aloitettu joka keväinen haudontaoperaatio. Ilman hanskoja ei ole mitään asiaa munia noutamaan. Tosi elämän Angry Birdit ❤

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s