#suuntanaomavaraisuus: Kesäkuun kiireet

Toukokuus oli meillä tänä vuonnakin valitettavasti valtavan kiireinen. Minä luin pääsykokeisiin, rivariremontti saatiin loppuun ja myytyäkin, autotallin rakentaminen on aloitettu. Siitä sitten tömähdettiin kesäkuuhun, ja perunakin on vielä tekemättä muista hommista puhumattakaan.

Suklaaminttu ❤

Näyttäisi siltä, että kesäkuun alku on täynnä kevät hommien lopettelua Farmilla. Onneksi ulkokasvattelujen suhteen voi aina vedota vanhan kansan sanontaan, jonka mukaan pihalle ei mitään kannata laittaakaan ennen 10.6, jolloin hallan vaaran katsotaan olevan lopultakin ohitse.

Kasvihuoneet ovat sentään jollain mallilla. Valkoisessa talossa on tomaatit ja osa paprikoista jo mullissa, ja Lasipalatsissa on monta kymmentä ylimääräistä taimea sekä pihalle tulevia taimia, jotka hakevat vielä paikkaansa. Tätäkään en varmaan olisi saanut tehtyä, ellei isännällä olisi palanut käpy joka paikassa rehottaviin kasvatuksiini.

Kasvimaallehan en ole saanut vielä mitään kasvamaan. Rikat sentään jaksavat rehottaa, ja onko se sitten hyötykasvien hellimistä, jossei ole jaksanut kitkeä kasvatuslaatikon reunasta nokkosia, vaan on heittänyt ne mieluummiin nokkoskeittoon. Kerrassaan mainion helppo hyötykasvi tuo nokkonen, kasvaa aina uudelleen vaikka kunka sitä nypin.

Kesäasukkaat ovat saapuneet. Kalkkunoita tuli 10 täksi kesäksi. Viime vuonnahan meillä oli 12 ja niistä suurin osa oli ukkoja, jolloin heidän spykologinen tila alkoi syksyllä loppua. Liian monta nuorta miestä ei mahdu samaan tilaan.

Pupu-naikkoset Myrtti ja Luna olivat kuin olivatkin tiineinä. Myrtin pesueeseen kuului alunperin 11 poikasta, joista syystä tai toisesta yhden hän oli hyljännyt. Ressukka löytyi aamulla häkin pohjalta kuolleena. Luna teki 8 poikasta. Nyt molemmat pesueet voivat hyvin ja pienet ovat aloittaneet jo häkin tutkiskelun ja mamman ruokinen maistelun.

Autotalli projekti näyttää vielä tältä. Jos asiat menee kuten ollaan suunniteltu se on talveksi säänsuojassa.

Kanalassa ei tänä keväänä tehty tilan puutteen vuoksi tipusettiä eikä kukaan myöskään näyttänyt hautomishimoiselta, joten minä hain toiselta Iitin kanojen kasvattajalta kolme nuorikkoa sekä yhden kukon. Nuorikot jäävät täydentämään meidän parvea, mutta kukko menee syksyllä pakkaseen. Saapahan viettää ennen sitä mukavan kesän pihalla tepastellen. Sehän on sitten sanomattakin selvää, että tuotuani uudet ostetut nuorikot kanalaan aloitti eräs mamma heti hautomisen, joten ehkäpä saadaan tipujakin.

Sitten on vielä Isännän mukaista perheenlisäystä. Se meni ja osti veneen. Ehkäpä joskus pääsee jopa uistelemaan.

Ihanaa nähdä mun lempparikuningatar talven jälkeen. Mehiläisten kanssa on aina olemassa pieni epävarmuus tekijä siitä mitä pesäkannen alta keväällä paljastuukaan.
Tässä tämmöinen epämukavampi yllätys kannen alla. Muurahaiset olivat lähes tuhonneet yhden pesän. Pieni jäljelle jäänyt porukka on pelastettu kotitarhalle murkkujen uloittumattomiin.

#suuntanaomavaraisuus on kahden omavaraistelija bloggaajan Tsajutin Satun sekä Korkealan isännän Heikin kuningasidea. Sarjassa useampi blogi julkaisee aina kuukauden ensimmäisenä maanantaina samasta annetusta aiheesta omannäköisen postauksen. Meitä on moneksi, ja käsitteenä omavaraisuuskin on melkoisen löyhästi määritelty, joten tarjoamme lukijoille monta erilaista näkökulmaa samaan aiheeseen. Linkit muihin blogeihin löytyvät lopusta. Tervetuloa seuraamaan!

7 kommenttia artikkeliin ”#suuntanaomavaraisuus: Kesäkuun kiireet

  1. Päivitysilmoitus: Tuholaistorjuntaa luonnonmukaisemmin | Sorakukka

  2. Minä en ole toistaiseksi löytänyt ensimmäistäkään kertaa kuningatarta sen jälkeen kun olen sen pesään päästänyt. Jos kuningatar on merkattu niin merkki putoaa ja sen löydän. Saa nähdä miten käy. Uusi kuningatar on taas uudessa pesässään kun viime talvena yksi pesistä kuoli. Muurahaiset ovat onneksi jättäneet pesämme rauhaan

    Tykkää

  3. Päivitysilmoitus: Puutarha -satoa jo alkukesästä - ku ite tekee

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s